FlashGet Cast > Hjälpcenter > Hur aktiverar jag USB-felsökning?

Hur aktiverar jag USB-felsökning?

2022-12-06

USB-felsökning gör att Android-enheter kan kommunicera via en USB-anslutning med Android SDK (Software Development Kit ). För enheter som inte har rootats, om du vill använda FlashGet Cast screen spegling, screencastanvändning, och kontrollfunktion är det viktigt att aktivera USB-felsökning för att utföra den rotfria installationen av FlashGet Cast Personlig upplaga. Med andra ord att screen spegla Android till en Windows PCmåste du aktivera det.

Hur aktiverar du USB-felsökning på Android?

Vanligtvis är stegen som följer.

• Öppna enhetens systeminställningar och ange [Om enhet (telefon)].
  • Klicka på [Internt versionsnummer] flera gånger (vanligtvis 7 gånger) och se sedan "Du är nu i utvecklarläge."
  • Hitta [Utvecklaralternativ] i inställningarna, ange det och aktivera [USB-felsökning].

ANMÄRKNINGAR: Om du använder följande märkesenheter måste du göra några ytterligare inställningar samtidigt som du aktiverar USB-felsökning för dina enheter:

Hur man aktiverar USB-felsökning Xiaomi?

Öppna "Inställningar" - "Min enhet" - "Alla specifikationer" på din telefon. Efter att ha klickat på "MIUI Version" 7-10 gånger kommer du att se ett meddelande som säger "Du är i utvecklarläge."

Gå till "Ytterligare inställningar" - "Utvecklaralternativ", öppna "USB Debugging" och klicka på "Tillåt USB Debugging. Klicka på "OK" i popup-fönstret för att aktivera USB-felsökning framgångsrikt.

Xiaomi-enheter måste också aktivera "USB-felsökning (säkerhetsinställningar)." Annars kan du bara använda screen spegling funktion och inte styra din Android-telefon.

Gå till "Ytterligare inställningar" - "Utvecklaralternativ", öppna "USB Debugging (Säkerhetsinställningar)" och fortsätt att klicka på "Nästa" och klicka på "Acceptera".

Hur man aktiverar USB-felsökning Vivo?

Android 10.x (Origin OS 1.x)

Gå till "Inställningar" - "Systemhantering" - "Om telefonen" - "Versionsinformation" och tryck på "Programversion" 7-10 gånger för att aktivera utvecklarläget.

Gå tillbaka till föregående sida och gå till "Utvecklaralternativ." Slå på "USB-felsökning" och tryck på "OK".

Android 8.x~9.x (Funtouch OS 4.x ~ 9.0)

Gå till "Inställningar" - "Fler inställningar" - "Om telefonen." Hitta "Programversion" och tryck på den 7-10 gånger för att aktivera utvecklarläget.

Gå tillbaka till "Fler inställningar" - "Utvecklaralternativ." Slå på "USB-felsökning" och tryck på "OK" för att aktivera USB-felsökning!

Hur man aktiverar USB-felsökning HUAWEI?

Olika modeller och Android-system kan skilja sig något åt ​​i drift. Följande är detaljerade tutorials för att ställa in andra Android-system.

Harmony och EMUI 10.x (Android 10.x)

Gå till "Inställningar" - "Om telefon", tryck på "Byggnummer" 7-10 gånger i rad, och du kommer att se "Du är nu en utvecklare!"

Gå tillbaka till föregående meny och gå till "System & uppdateringar" - "Utvecklaralternativ" (Utvecklaralternativ är på som standard vid denna tidpunkt), scrolla ner för att hitta och aktivera USB-felsökning och klicka på "OK" i popup-fönstret .

EMUI 8~9 (Android 8~9)

Gå till "Inställningar" - "System" - "Om telefonen", klicka på "Byggnummer" 7-10 gånger i rad för att aktivera "Utvecklarläge".

Gå tillbaka till föregående sida, gå till "Utvecklaralternativ", aktivera USB-felsökning och klicka på "OK". Aktivera "Tillåt ADB-felsökning i endast laddningsläge."

EMUI 5.x (Android 7.x) och senare

Gå till "Inställningar" - "Om telefonen." Tryck på "Byggnummer" 7-10 gånger för att aktivera "Utvecklarläge".

Gå till "Inställningar" - "Utvecklaralternativ", aktivera "Utvecklaralternativ", aktivera "USB-felsökning", klicka på "OK" i popup-fönstret.

Aktivera "Tillåt ADB-felsökning i endast laddningsläge" och klicka på "OK" för att ställa in det.

Hur man aktiverar USB-felsökning Samsung?

För Samsung Android 8.x~12.x

Öppna "Inställningar" - "Om telefonen" - "Programinformation", klicka på "Byggnummer" 7-10 gånger för att aktivera utvecklarläget. Du kommer att se "Utvecklarläget har aktiverats."

Gå tillbaka till föregående sida och hitta "Utvecklaralternativ". Utvecklarläget är på som standard. Slå på "USB-felsökning" och klicka på "OK".

I "Standard USB-konfiguration", välj "Ladda endast telefon" för att framgångsrikt aktivera USB-felsökning!

För Samsung Android 6.x

Gå till "Inställningar" - "Om enheten" - "Programinformation." Klicka på "Byggnummer" 7-10 gånger för att aktivera utvecklarläget.

Gå tillbaka till föregående sida för att hitta "Utvecklaralternativ". Utvecklaralternativ är aktiverade som standard. Hitta och aktivera USB-felsökning. Klicka på "OK" för att framgångsrikt aktivera USB-felsökning!

För Samsung Android 5.x

Gå till "Inställningar" på din telefon, scrolla till botten och hitta "Om enheten." Klicka på Byggnummer 7-10 gånger för att aktivera utvecklarläget.

Gå tillbaka till föregående sida och "Utvecklaralternativ" visas i inställningarna. Slå på utvecklaralternativen och välj "OK" i popup-fönstret. Dra sedan ned menyn för att hitta och aktivera "USB Debugging" och välj "OK" i popup-fönstret.

Hur aktiverar jag USB-felsökning på OPPO?

Färger version 7.x och senare (Android 10.x och senare)

Gå till "Inställningar" - "Om telefon" - "Version", tryck på "Byggnummer" 7-10 gånger för att aktivera utvecklarläget. Ett popup-fönster kommer att visas med texten "Du är nu i utvecklarläge! "

Gå till "Inställningar" - "Ytterligare inställningar" - "Utvecklaralternativ" på din telefon, så aktiveras utvecklaralternativen som standard. Slå på "USB Debugging" och tryck på "OK".

I "Standard USB-konfiguration" väljer du "Laddning". Välj "Ingen dataöverföring" i "Välj USB-konfiguration". Hitta och aktivera "Inaktivera behörighetsövervakning." Då aktiverar du USB-felsökning framgångsrikt!

Färger version 5.x (Android 7~9)

Gå till "Inställningar" - "Om telefon" och tryck på "Byggnummer" 7-10 gånger för att aktivera utvecklarläget. Ett popup-fönster kommer att visas med texten "Du är nu i utvecklarläge! "

Gå till "Inställningar" - "Ytterligare inställningar". Gå till "Utvecklaralternativ". Slå på "USB-felsökning" och klicka på "Bekräfta".

Välj "Laddning" i "Välj USB-konfiguration". Hitta och aktivera "Inaktivera behörighetsövervakning", så aktiverar du USB-felsökning framgångsrikt!

Slutsats

Om din telefon går Android 4.2.2 eller högre, kan du se popup-fönstret när du ansluter din enhet till din dator. Vänligen kontrollera [Tillåt alltid felsökning från den här datorn] och klicka på [OK] för att tillåta USB-felsökning på datorn.

Om du av misstag klickade på avbryt, koppla bort enheten från datorn och anslut den igen så att popup-fönstret visas på den igen.

När USB-felsökningen har aktiverats kan du använda FlashGet Casts USB-funktion till cast och styr din Android-enhet (Hur man styr Android-enhet från Windows PC via FlashGet Cast?)

Kommentarer

1. FlashGet Cast

Jag vet inte om det bara är jag eller om alla andra stöter på
    problem med din blogg. Det verkar som om en del av texten i dina inlägg är det
    springer av screen. Kan någon annan snälla ge feedback och meddela mig om detta händer dem också?

Det här kan vara ett problem med min webbläsare eftersom jag har haft det här tidigare.
    Uppskatta det

1. FlashGet Cast

Tack, du kanske kan prova en annan webbläsare för att se om problemet kvarstår.